Tot ce trebuie sa stii despre vopselele industriale

Introducere:

Mediul industrial este foarte dur pentru echipamentele si suprafetele utilitare. Expunerea la solicitari fizice si chimice este mai mare decat in alte aplicatii. Tipurile si caracteristicile vopselelor industriale se adapteaza la aceste solicitari.
Alegerea sistemului de vopsea potrivit nevoilor dumneavoastra este esentiala. Va vom explica tot ce trebuie sa stii despre vopselele industriale pentru a va ajuta sa luati decizii mai bune, in cunostiinta de cauza. Sistemul corect de vopsea va va asigura durabilitate pe termen lung si un finisaj excelent.

CE VEI INVATA?

CE ESTE VOPSEAUA INDUSTRIALA?

Vopselele profesionale pot fi folosite de amatori. Vopselele pentru hobby nu pot fi folosite de profesionisti. Pur si simplu nu se potrivesc cerintelor profesionale.

SCOPUL VOPSELEI INDUSTRIALE

Vopseaua industriala are doua scopuri:

Sarcina principala a vopselei industriale este protectia . Suprafetele industriale sunt supuse unei uzuri extinse. Impacturile fizice, coroziunea chimica, de mediu si vremea extrema degradeaza toate suprafetele. Vopseaua industriala va contracara aceste agresiuni si va prelungi durata de viata a suportului dumneavoastra.

Sarcina secundara a vopselei industriale este cea estetica . Vopseaua industriala ofera un finisaj optim si un aspect mai bun. Companiile isi vopsesc utilajele in nuante specifice pentru personalizare si publicitate (branding).

TIPURI SI CARACTERISTICI VOPSELEI INDUSTRIALE

Exista mai multe moduri de clasificare a vopselelor industriale. Le vom clasifica mai intai dupa pozitia lor in sistemul de finisare (grund, strat de finisare etc.), urmata de compozitia lor chimica (epoxidice, acril etc.)

 • Pozitia lor in sistemul de finisare (grund, strat de finisare etc.)
 • Compozitia lor chimica (epoxidice, acril etc.)

Grunduri

Grundurile sunt in general primul strat si contacteaza direct substratul. Ele formeaza o baza puternica pentru ca straturile secventiale de vopsea sa adere. Exista trei tipuri de grunduri specializate; grunduri de impregnare, grunduri anticorozive si grunduri promotor de aderenta.

Grunduri de impregnare:

Spre deosebire de vopselele si lacurile care raman la suprafata, grunduri de impregnare penetreaze adanc articol.

Ele pregatesc suprafata prin umplerea imperfectiunilor, lipirea reziduurilor si etansarea petelor. Exista mai multe tipuri, de exemplu perete, tavan, beton, gresie si lemn.

Grunduri de impregnare pentru lemn ofera, de asemenea, rezistenta la apa, insecte, mucegai si substante chimice.

Grunduri anticorozive:

Grunduri pentru metale feroase contin pigmenti anticorozivi, cum ar fi oxidul de zinc.

În timp ce straturile de finisare protejeaza intregul sistem de agenti externi, cum ar fi UV, intemperii si zgarieturi, grundule actioneaza asupra articolului. Zincul din amorsele anticorozive se leaga de metalul feros, prevenind coroziunea.

Grunduri promotor de aderenta:

Grunduri promotor de aderenta actioneaza ca un strat intermediar pentru suprafetele cu aderenta scazuta. Acestea de asemenea ofera un suport puternic pentru straturile de finisare. Otel inoxidabil, table de otel proaspat galvanizate, cupru, aluminiu si plastic etc sunt suprafete cu aderenta redusa.

Vopsele de finisare

Vopselele de finisare sunt ultimul strat al sistemului de vopsire . Unele acoperiri nu necesita grund, ca in cazul vopselelor direct pe metal (DTM). Vopselele de finisare sunt impermeabile si sunt foarte durabile impotriva factorilor de externi chimici si macanici fie ei naturali sau industrial.

Vopselele de finisare sunt disponibile in diferite niveluri de luciu si culori. Exista mai multe tipuri de straturi de finisare concepute pentru scopuri specifice:

 • Vopsele nitro
 • Vopsele sintetice cu uscare rapida
 • Vopsele poliuretanice
 • Vopsele acrilice
 • Vopsele epoxidice
 • Clorcauciuc
 • Vopsele bogate in zinc
 • Vopsele metalizate
Poza: Anshu A
Vopsele Nitro

Vopselele nitrocelulozice au fost incercate si testate ca finisaje pentru automobile de ani de zile. Se caracterizeaza prin frumusetea lor, aplicarea prin pulverizare si uscare rapida . Desi nu mai sunt folosite in sectorul auto, sunt fantastice pentru aplicatii usoare in interior. Aplicatiile bune includ feronerie si minuterue mecanice pentru interior, lemn, plastic etc.

Emailuri sintetice cu uscare rapida

Emailurile sintetice cu uscare rapida sunt vopsele durabile si cu aderenta ridicata.

Emailurile sintetice pot adera la toate tipurile de grund. Sunt de lunga durata si sunt potrivite pentru panouri din fier, otel si caroserie comerciale. Formulam emailurile noastre sintetice sa se usuce rapid, fara a diminua performanta.

Vopsele poliuretanice

Vopselele poliuretanice rezista superb la abraziune, uzura generala, temperaturi extreme si produse petroliere.

Sunt de obicei vopsele bicomponente formate dintr-o baza si un catalizator. Odata amestecate, componentele reacţioneaza pentru a forma un polimer. Polimerul are caracteristici estetice, fizice si chimice deosebite. Vopselele poliuretanice creeaza o pelicula elastice si durabila pe suprafata articolului tratat.

Vopsele acrilice

Vopselele acrilice sunt vopsele pe baza de apa cele mai des folosite in aplicatii auto si arhitecturale. Acest lucru se datoreaza coroziunii si caracteristicilor stralucitoare frumoase . Ele devin din ce in ce mai frecvente in alte aplicatii industriale.

Vopsele epoxidice

Epoxicile sunt predominante in acoperirile industriale. Vopselele epoxidice sunt exceptional de rezistente la coroziune, impact, abraziune si intemperii . Acest lucru le face ideale pentru aplicatii metalice in medii dure.

Sunt rezistente la temperaturi extreme. Rezervoarele de stocare la temperaturi ridicate si conductele de caldura sunt aplicatii excelente.

Ofera timpi rapidi de uscare si aderenta ferma pe diferite suprafete, inclusiv fier, zinc si aluminiu.

Acoperirile epoxidice industriale sunt de obicei in trei straturi. Primul strat este un grund. Un aerosol epoxidic merge deasupra, urmat de un liant epoxidic sau un strat de acoperire din poliuretan.

Clorcauciuc

Clorcauciuc are piscine protejate de multi ani. Cu toate acestea, se potriveste multor aplicatii datorita rezistentei la apa, flexibilitatii, durabilitatii, rezistentei chimice si calitatilor anti-mucegai .

Clorcauciuc este potrivit pentru marcaje rutiere, capace de camine, fose septice, piscine, fantani artizanale si tarcuri pentru animale. Protejeaza eficient otelul armat si betonul de apa sarata sau daune chimice.

Clorcauciuc se poate spala cu furtun si este rezistent la spalarea cu jet. Curatarea usoara il face potrivit in sectorul agricol si bucatariile comerciale.

Acoperiri bogate in zinc

Acoperirile bogate in zinc asigura o bariera galvanica si polimerica pentru a proteja metalul de dedesubt. Sunt foarte eficiente pentru piesele din fier sau otel in medii corozive. Straturile de finisare epoxidice sau poliuretanice prelungesc durata de viata a zincului.

Vopsele metalizate

Metalizarea presupune atomizarea firului topit. Apoi, sarma topit este pulverizata pe suprafata, creand o acoperire rezistenta.

Otel inoxidabil, zinc, wolfram, bronz, crom, aluminiu si nichel sunt comune. Partile metalizate sunt de obicei acoperite cu un strat transparent pentru a le creste rezistenta la coroziune.

Lacuri

Lacurile ofera protectie suplimentara impotriva agentilor externi si a impactului, infrumusetand in acelasi timp estetica . Ele sunt de obicei optionale in aplicatii industriale.


CARE ESTE CEA MAI BUNA VOPSEA INDUSTRIAL PENTRU APLICATIA MEA?

Exista multe nuante in alegerea sistemului de vopsea corect si ar trebui sa contactati un profesionist inainte de a lua o decizie.

Cu toate acestea, urmatoarea lista ar trebui sa va indrepte in directia corecta:

Grund temperaturi inalte (cuptoare, cazane etc.)
 • BRECK AL – Finisaj aluminiu, termorezistent la 600°C
Grund anticoroziv
 • Grundurile noastre industriale sunt toate anticorozive. Daca aveti nevoie de un agent anticoroziv mai puternic, alegeti un grund bogat in zinc
Vopsire aluminiu
Care este cea mai buna vopsea pentru tabla zincata?
Ce vopsea sa folositi pentru otel inoxidabil?
 • Otelul inoxidabil este o suprafata cu lipire redusa. Va recomandam un grund adeziv. Se poate folosi un finisaj metalic standard
Vopsea fier forjat
Vopsea pentru piscina
Panouri de caroserie pentru vehicule utilitare
Vopsea pentru plastic auto
Betoniere si camioane pe benzina
Vopsea utilaje constructii
Vopsele pentru Barci
 • Emailuri din poliuretan sunt o alegere buna pentru barci datorita durabilitatii si esteticii lor. Sectiunea subacvatica necesita vopsele cu aditivi antibiotici. Suna-ne si il putem face la comanda.
Mașini portuare
Rezervoare si rezervoare de apa
Tablouri electrice
Stâlpi și acoperișuri
Protejati obiectele de interior (argintarie etc.) de oxidare :
Marcaj rutier si capace pentru camine
 • Clorcauciuc

VOPSELE NOASTRE INDUSTRIALE EXPLICATE

Vedeți gama noastră de produse Italiene Vopsele industriale.

Puteti alege din orice culoare personalizata, inclusiv sistemele de culori NCS si RAL. Putem potrivi culorile oricaruia dintre marii producatori.

Daca nu vedeti una dintre vopselele enumerate mai sus, sunati-ne!

GRUNDURI ANTICOROZIV CU USCARE RAPIDA

Grunduri anticorozive cu uscare rapida. Unele produse sunt gata pentru urmatorul strat in 15 minute.

GRUNDURI ZINCANTE LA RECE

Grunduri realizate pentru componente galvanizate la rece. Contine peste 75% zinc metalic odata uscat.

GRUNDURI EPOXIDIC ANTICOROZIV CU ADERENTA MAXIMA

Grunduri anticorozive cu aderenta maxima. Ideal pentru suprafete metalice in medii agresive.

Folosit pe scara larga ca strat de baza pentru masini agricole si de constructii.

EMAILURI MONOCOMPONENTE 1K

Vopsele de email care sunt gata de utilizare singure. Nu este nevoie de grund. Perfect pentru aplicatii in care aveti nevoie de simplitate.

EMAILURI EPOXIDICE

Vopsele decorative de inalta performanta. Poate fi utilizat intr-o gama larga de aplicatii industriale unde este necesara rezistenta chimica.

EMAILURI DE FINISAJ POLIURETANICE 2K

Straturi de finisare email care se potrivesc cu culorile originale ale marilor producatori de vehicule.

De exemplu – VOLVO, SCANIA, MAN, RENAULT, IVECO, CATERPILLAR, KOMATSU, JCB

GRUNDURI SI FINISAJ BAZA APA

Finisaje si grunduri pe baza de apa pentru o gama larga de cazuri de utilizare. Ideal pentru aplicatii industriale in care un continut scazut de COV este esential.

PRODUCERE SPECIALA

Gama larga de produse pentru multe cazuri de utilizare. Aveti nevoie de vopsea rezistenta la caldura pana la 600°C? Trebuie sa pictezi pe sticla? Gresie? O putem face.

CONCLUZIE

Ne propunem sa oferim informatii valoroase clientilor industriali in procesul lor de luare a deciziilor. Cu toate acestea, sunt multe conditii de luat in considerare. Este imposibil sa va sugerati sistemul corect de vopsire fara a va stabili mai intai nevoile specifice.

Din acest motiv, ar trebui sa avem un dialog adecvat.

Sună la 0722 207 717 sau e-mail comercial.onix@rdsmail.ro pentru o consultatie tehnica gratuita.