Recomandari pentru vopsirea pardoselilor

Tehnicile pentru vopsirea pardoselilor sunt aceleasi ca si pentru vopsirea oricarei suprafete plane mari. Asigura-te ca pentru a elimina toate urmele de ceara si nisip, podeaua va fi imbunatatita prin vopsirea ei. Poti utiliza un pridvor obisnuit si vopsea de exterior, dar selectia de culori poate fi limitata. Poti utiliza de asemenea, un email pe baza de ulei, de buna calitate. In ambele cazuri, adauga doua-patru straturi de poliuretan pentru a proteja finisajul vopsit.

In primul rand, indeparteaza tot mobilierul din zona si adauga vopsea in jurul scandurilor de podea, cu o pensula. Apoi, poti utiliza fie o pensula mare pentru un perete larg sau un trafalet de dimensiuni medii pentru restul de podea. Daca utilizezi o prelungire a manerului trafaletului, vei putea realiza munca stand in picioare. Vopseste toata camera. Pe cele mai multe pardoseli din lemn, aplica cel putin doua straturi de vopsea, apoi doua, trei sau patru straturi de poliuretan. Lasa fiecare strat sa se usuce, pana se la o duritate absoluta, inainte de reintrarea in camera. Poarta pantofi din cauciuc pana dupa ultimul strat de vopsea, pentru a evita stricarea suprafetei.

Vopsirea pardoselilor din zidarie este mai usoara, mai rapida, mai putin costisitoare si mai obisnuita decat vopsirea podelelor din lemn. Umiditatea este o cauza majora a problemelor ce pot aparea la vopsirea pardoselii din zidarie. Majoritatea zidariei este poroasa si apa care vine prin ea impinge la vopsea. In plus, alcalinitatea in zidarie afecteaza aderenta unor vopsele si ataca pigmentii. Vopseaua conceputa pentru suprafetele de zidarie poate suporta un tratament dur.

Exista un numar de vopsele pe baza de latex, pentru zidarie, care ofera avantaje de aplicare mai usoare, iar curatarea este mai facila. Aceste vopsele pot fi folosite in conditii de umiditate, fara probleme de aderenta. Vopselele pe baza de ciment sunt utilizate frecvent pe betonul nevopsit anterior, unde umiditatea de presiune joasa este o problema. Vopselele epoxidice sunt adesea aplicate in cazul in care un finisaj este necesar sa reziste la umiditati si substante chimice. Asigura-te ca vopseaua pe care o folosesti este compatibila cu orice vopsea existenta si cu tipul de zidarie pe care vrei sa o acoperi.

Inainte de a incepe vopsirea pardoselii, repara toate crapaturile si gaurile si permite compusilor cu care le acoperi sa se vindece pe deplin. Apoi, purtand manusi de cauciuc si ochelari de protectie, utilizeaza o solutie de 10 procente acid muriatic pentru a elimina eflorescenta, pulberea albicioasa care apare in diverse locuri pe suprafata pardoselii de beton.

Sterge solutia, lasa zona sa se usuce, clateste bine si lasa sa se usuce din nou. Se spala intreaga pardosea cu un detergent puternic sau un degresant de beton. Apoi, odata ce podeaua este uscata si doar inainte de vopsire, aspir-o pentru a scapa de orice resturi de murdarie.

Pe cele mai multe pardoseli de zidarie poti vopsi cu un trafalet pe care este montata o extensie de maner, astfel incat sa poti vopsi din picioare, dar ai avea nevoie de o pensula pentru zonele foarte dure. In functie de conditiile suprafetei si ce fel de vopsea ai folosit, va trebui sa aplici un al doilea strat de vopsea. Daca este necesar acest lucru, citeste eticheta de pe cutia cu vopsea pentru a afla cat de mult trebuie sa asteptati intre aplicarea celor doua straturi de vopsea.